Search
Close this search box.
عوارض زگیل تناسلی

11 باور غلط در مورد ویروس HPV و زگیل تناسلی

آنچه می خوانید...

باورهای غلط در مورد بیماری زگیل تناسلی باعث تصمیمات اشتباه در مواجهه با این بیماری شده است. بیماری زگیل تناسلی Genital Warts که در اثر ویروس پاپیلومای انسانی HPV ا یجاد می شود یکی از شایع ترین عفونت های مقاربتی (STI) در سراسر جهان است. علیرغم شیوع آن، تصورات غلط متعددی پیرامون HPV وجود دارد که می تواند منجر به سردرگمی و ترس شود. این مقاله قصد دارد برخی از رایج ترین باورهای غلط در مورد HPV را بیان کند و اطلاعات دقیقی را برای کمک به افراد در تصمیم گیری آگاهانه در مورد سلامت جنسی ارائه دهد.

باورهای غلط HPV

HPV مخفف Human Papilloma virus است که می تواند پوست و غشاهای مخاطی انسان را آلوده کند. HPV شایع ترین عفونت مقاربتی (STI) در سراسر جهان است. بیش از 200 نوع مختلف HPV وجود دارد و برخی از گونه ها می توانند منجر به مشکلات سلامتی از جمله زگیل تناسلی و سرطان های مختلف مانند سرطان دهانه رحم، مقعد، آلت تناسلی و اوروفارنکس شوند.

باورهای غلط در مورد زگیل تناسلی و ویروس HPV

توجه: طبخال تناسلی همان زگیل تناسلی نیست و طبخال تناسلی در اثر ویروس هرپس تناسلیHSV ایجاد می شود. زیگل تناسلی و زیگل معمولی هر دو بر اثر ویروس HPV ایجاد می شوند ولی با سویه های متفاوت لذا زگیل تناسلی خطرناک بوده و ایجاد سرطان می کند ولی زیگل معمولی خطرناک نیست. اگر زگیل معمولی در ناحیه تناسلی ایجاد شود ایجاد سرطان نمی کند ولی انتقال می یابد بنابراین باید درمان شود.

باورهای غلط رایجی در مورد زگیل تناسلی وجود دارد در ادامه به هریک می پردازیم.

باور غلط 1: فقط زنان می توانند به زگیل تناسلی مبتلا شوند

واقعیت: HPV  هم مردان و هم زنان می توانند از طریق تماس جنسی با فرد آلوده به ویروس مبتلا شوند. در حالی که HPV معمولاً با سرطان دهانه رحم در زنان مرتبط است، می‌تواند منجر به انواع دیگر سرطان در هر دو جنس از جمله سرطان مقعد، آلت تناسلی و اوروفارنکس شود.

باور غلط 2: اگر زگیل تناسلی داشته باشید، قطعاً به سرطان مبتلا خواهید شد

واقعیت: در حالی که گونه های خاصی از HPV با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند، اکثر افرادی که به این ویروس آلوده می شوند به سرطان مبتلا نمی شوند. سویه های خاصی از این ویروس ایجاد سرطان می کنند در واقع، اکثر عفونت های HPV بدون ایجاد هیچ مشکلی برای سلامتی خود به خود برطرف می شوند. غربالگری ها و واکسیناسیون های منظم می تواند به شناسایی و پیشگیری از سرطان های مرتبط با HPV کمک کند.

باور غلط 3: کاندوم به صورت کامل از ابتلا به زگیل تناسلی جلوگیری می کند.

واقعیت: در حالی که کاندوم ها می توانند خطر ابتلا به HPV را کاهش دهند، اما محافظت کاملی را ارائه نمی دهند. HPV می تواند از طریق تماس پوست به پوست منتقل شود، به این معنی که مناطقی که با کاندوم پوشانده نشده اند همچنان در معرض خطر هستند. علاوه بر این، کاندوم در برابر همه گونه‌های HPV محافظت نمی‌کند و اهمیت واکسیناسیون را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برجسته می‌کند.

باور غلط 4: فقط افراد با رابطه جنسی آزاد به این ویروس مبتلا می شوند.

واقعیت: HPV یک ویروس بسیار مسری است که می تواند از طریق هر نوع تماس جنسی با فرد آلوده منتقل شود. برای ابتلا به HPV نیازی نیست که بی بند و بار باشید. در واقع، بسیاری از افرادی که تنها یک شریک جنسی داشته اند، هنوز هم می توانند آلوده شوند HPV رفتار جنسی یا شخصیت اخلاقی فرد را منعکس نمی کند.

باور غلط 5: هیچ درمانی برای HPV وجود ندارد.

واقعیت: در حالی که هیچ درمانی برای HPV وجود ندارد، درمان‌هایی برای مشکلات سلامتی که می‌تواند ایجاد کند، مانند زگیل تناسلی و سرطان‌های مرتبط با HPV وجود دارد. علاوه بر این، سیستم ایمنی بدن اغلب می تواند ویروس را به تنهایی ظرف چند سال پاک کند. معاینات و غربالگری های پزشکی منظم می تواند به پایش ویروس و تشخیص زودهنگام هرگونه ناهنجاری کمک کند.

باور غلط 6: HPV فقط بر جوانان تأثیر می گذارد

واقعیت: HPV می تواند افراد در تمام سنین را تحت تاثیر قرار دهد، نه فقط جوانان. در حالی که بیشتر در دوران نوجوانی و جوانی منتقل می شود، هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد می تواند به این ویروس مبتلا شود. برای افراد در هر سنی مهم است که از خطرات مرتبط با HPV آگاه باشند و اقدامات مناسب برای محافظت از خود انجام دهند.

باور غلط 7: واکسن HPV فقط برای دختران جوان است.

واقعیت: واکسن HPV هم برای پسران و هم برای دختران توصیه می شود که از سن 9 سالگی شروع می شود. واکسیناسیون در سنین پایین بهترین محافظت را در برابر سرطان های مرتبط با HPV و سایر مشکلات سلامتی ارائه می دهد. با این حال، این واکسن همچنان می تواند برای افراد تا سن 45 سالگی مفید باشد، زیرا می تواند در برابر چندین گونه پرخطر HPV محافظت کند.

عوارض

بیماری زگیل تناسلی Genital Warts

و

ویروس (HPV(Human Papilloma virus

باور غلط 8: با زدن واکسن HPV هر گز به به بیماری مبتلا نمی شویم.

دریافت واکسن HPV درصد احتمال ابتلا به HPV راصفرنمی کند. با این حال، این واکسن در پیشگیری از عفونت با رایج‌ترین گونه‌های پرخطر HPV که می‌توانند منجر به سرطان‌های مختلف از جمله سرطان دهانه رحم، مقعد و اوروفارنکس شوند، بسیار مؤثر است.

واکسن HPV  100%بدون خطا نیست، اما خطر ابتلا به HPV را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. درک این نکته ضروری است که گونه های مختلف HPV وجود دارد و واکسن در درجه اول رایج ترین و پرخطرترین انواع را هدف قرار می دهد. بنابراین، حتی پس از واکسیناسیون، همچنان احتمال ابتلا به سایر سویه های HPV که تحت پوشش واکسن نیستند، وجود دارد. واکسن گارداسیل شما را در برابر 4 نوع رایج و پرخطر HPV محافظت می کند و حداقل به 70 درصد از عفونت های HPV مقاوم هستید.

علاوه بر این، اثربخشی واکسن HPV زمانی که قبل از شروع فعالیت جنسی تجویز می شود به حداکثر می رسد، زیرا محافظت در برابر گونه های HPV که معمولاً با سرطان ها مرتبط هستند را فراهم می کند. با این حال، هنوز هم برای افرادی که از نظر جنسی فعال هستند مفید است، زیرا این واکسن می تواند در برابر چندین گونه پرخطر HPV که ممکن است در معرض آنها قرار نگرفته باشند، محافظت کند.

مهم است که به انجام رابطه جنسی ایمن و انجام غربالگری های منظم و آزمایش پاپ اسمیر حتی پس از دریافت واکسن HPV، ادامه دهید تا خطر ابتلا به مشکلات بهداشتی مرتبط با HPV را کاهش دهید.

باور غلط 9: با دست دادن و روبوسی HPV منتقل می شود.

انواع مختلفی از ویروس پاپیلومای انسانی وجود دارد که می تواند باعث سایر زگیل ها شود ولی نوع ۶- و ۱۱- آن معمولا منجر به زگیل تناسلی می شود. نوعی از ویروس پاپیلومای انسانی که باعث به وجود آمدن زگیل‌های تناسلی می‌شود عمدتاً از طریق تماس جنسی از جمله رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی منتقل می شود. معمولاً نوع ۶- و ۱۱-  با دست دادن و بغل کردن منتقل نمی شود.

برای کاهش خطر انتقال HPV، انجام رابطه جنسی ایمن، محدود کردن تعداد شرکای جنسی و واکسینه شدن در برابر HPV توصیه می شود. غربالگری منظم و ارتباط باز با شرکای جنسی در مورد HPV و سایر بیماری های مقاربتی نیز می تواند به جلوگیری از گسترش ویروس کمک کند.

باور غلط 10: زگیل تناسلی نادر است.

به دلیل خطرناک بودن این سویه باید به آن توجه کرد و 99 درصد افرادی که به سرطان دهانه رحم مبتلا هستند به دلیل داشتن زگیل تناسلی است.

باور غلط 11: کرایوتراپی باعث از بین رفتن ویروس HPV در بدن میشود.

کرایوتراپی زگیل تناسلی باعث از بین رفتن این بیماری نمیشود. خیلی از بیماران مبتلا به ویروس HPV با نشانه زگیل تناسلی فکر میکنند با کرایو زگیل تناسلی ( از بین بردن سلولهای ضایعه به وسیله هیدروژن مایع ) این ویروس نیز از بین میروددر صورتی که این ویروس در بدن آن ها هست و فقط ضایعه از بین رفته است  .

نتیجه گیری

تصورات نادرست در مورد HPV می تواند منجر به ترس غیر ضروری و از دست دادن فرصت برای پیشگیری و درمان شود. با رد کردن این باورهای غلط و ارائه اطلاعات دقیق، می توانیم افراد را برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد سلامت جنسی خود کمک کنیم. به یاد داشته باشید، HPV یک ویروس رایج است که می تواند هر کسی را بدون در نظر گرفتن سن، جنسیت یا رفتار جنسی درگیر کند. غربالگری منظم، واکسیناسیون و عدم ارتباط آزاد شما را در برابر خطرات احتمالی مرتبط با HPV  حفظ می کند.

دکتر پوپک یحیوی

دکتر پوپک یحیوی

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ مدارک تخصصی نازایی از موسسه رویان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *