همانطور که می دانید افراد در طول روز 4 تا 6 بار ادرار می کنند، اما در صورتی که دفعات دفع ادرار در افراد زیاد شود عارضه تکرر ادرار بروز مینماید که باید با مشاوره و پیگیری از پزشک نسبت به درمان آن اقدام شود. امروزه ابتلا به تکرر ادرار شاید شایع نباشد اما در اکثر افراد دیده می شود که البته ابتلا به آن در اثر برخی عوامل تاثیر گذار و قابل درمان است که در ادامه توضیح داده خواهند شد.
تکرر ادار ممکن است که در اثر عواملی مانند
- افزایش حجم ادرار(پلی اوری)
- حجم طبیعی ادرار همراه با نیاز بیشتر برای دفع آن (تکرر ادرار)
- هر دو مورد فوق
بروز نماید که این عارضه در خانم ها بیشتر از آقایان دیده می شود زیرا ممکن است مشکلات و بیماری های زنانه نیز در این پدیده تاثیر گذار باشند.
تکرر ادرار به صورت اورژانسی یا اضطراری نگران کننده و آزار دهنده است و فرد مبتلا معمولا مجبور است که در طول روز و یا حتی استراحت شبانه نیز به دفعات بسیار و نزدیک بهم احساس دفع داشته باشد. اگر این عارضه در اثر مصرف زیاد مایعات بروز نماید طبیعی است اما در حالت کلی اگر حالت مزمن پیدا کرده و چند روز ادامه یابد باید علت آن را توسط متخصص جویا شوید.
علل بروز تکرر ادرار
همانطور که بیان شد، ممکن است که ابتلای شما به بیماری تکرر ادرار در اثر تغییر شیوه ی زندگی و یا مصرف مایعات بیشتر باشد اما اگر این موارد صحت ندارند ممکن است که یک یا چند عامل دیگر هم دخیل باشند . به طور کلی ابتلا به تکرر ادرار در اثر عوامل زیر نیز شایع می باشد:
- عفونت های مثانه (شایع ترین علت تکرر ادرار در زنان و کودکان)
- بی اختیاری ادراری
شایع ترین علل پلی اوری هم در بزرگسالان و هم در کودکان عبارتند از:
- دیابت شیرین کنترل نشده (شایع ترین علت)
- مصرف بیش از حد مایعات (پلی دیپسی یا پرنوشی)
- دیابت بی مزه
- مصرف داروهای ادرار آور(که ترشح ادرار را افزایش می دهند) ؛ نظیر الکل یا کافئین
علائم ابتلا به تکرر ادرار
شاید سوال کنید که علائم ابتدایی مبتلا بودن به تکرر ادرار شامل چه مواردی است؟ و باید در زمان مواجهه با چه نشانه هایی به این بیماری پی ببریم ؟ در افرادی که دچار پر ادراری شده اند نشانه ها و علائم زیر پدید خواهند آمد:
- احساس ضعف در پاها
- احساس فشار و درد در مثانه
- ابتلا به تب و داشتن کمر درد
- شروع پرادراری و مراجعت به سرویس بهداشتی در بازه های زمانی کوتاه
- کاهش وزن
- تعریق شبانه در افراد سیگاری
- بروز اختلالات روانی و یا کم شدن حوصله
- عدم توانایی در انجام فعالیت های بدنی
درمان تکرر ادرار
برای درمان تکرر ادرار بهترین درمان از طریق تشخیص علت اصلی بروز آن در نظر گرفته می شود. در واقع با تشخیص علت بروز بیماری است که می توان دارو و یا روش های درمانی را به طور دقیق و موثر آغاز نمود. بعنوان مثال، دیابت شیرین را می توان با استفاده از رژیم غذایی و ورزش در کنار تزریق انسولین یا دریافت داروهای ضد دیابت خوراکی درمان نمود.از این رو است که در حالت های نرمال با ارائه رژیم غذایی و اصلاح شیوه ی زندگی فرد پرادراری کمتر شده و در حقیقت کنترل می شود، به طور مثال ممکن است که پزشک از شما بخواهد که مصرف قهوه و یا الکل را تا حد بسیاری کاهش دهید و یا اینکه مصرف آب با دمای نرمال را به شما توصیه نماید، یا اینکه برای جلوگیری از شب ادراری شبانه از مصرف مایعات پیش از خواب خودداری نمایید. در کنار این موارد داروهای کمک کننده در این زمینه وجود دارند که فشار ادرار را کمتر کرده و به درمان تکرر آن کمک می نمایند. تکرر ادرار در خانم ها در صورتی که در اثر ابتلای آن ها به عفونت ادرار یا واژن باشد توسط متخصص زنان قابل تشخیص و درمان است که البته امروزه یکی از روش های موثر برای درمان پرادراری استفاده از کربوکسی تراپی خواهد بود که به کمک آن می توان مشکلات بسیاری را در حوزه زنان و بیماری های مختص به آن ها را برطرف نمود.
درمان تکرر ادرار با کربوکسی تراپی
امروزه استفاده از کربوکسی تراپی در حوزه های وسیعی رواج پیدا کرده است. به کمک این تکنیک به راحتی می توان آثار جوانسازی، ترمیم و اصلاح در بخش های مختلف بدن را در اختیار داشت.یکی از خدماتی که کربوکسی تراپی برای خانم ها ارائه می نماید امکان بازسازی بافت واژن و مجرای ادرار وجود دارد . در درمان تکرر ادرار به کمک کربوکسی تراپی مقدار مشخصی از گاز کربن دی اکسید در اطراف مجرای ادراری تزریق می شود که این عمل باعث ایجاد واکنش های مثبت روی ناحیه مورد نظر خواهد شد که در نهایت و با تکرار جلسات درمان، این عارضه کنترل و درمان می شود.
در این بخش فیلم رضایت مراجعه کننده عزیز از انجام کربوکسی تراپی به منظور جلوگیری از پیشرفت و درمان تکرر ادرار را مشاهده می نمایید که در طی چند جلسه کوتاه نتایج بسیار چشمگیر و محسوسی را کسب نموده اند.